Интернет реклама 

Кой пише една Интернет реклама, по какъв начин се публикува, как тя стига до потребителя, кой я чете? За да разберете отговорите на тези няколко питанки, готови ли сте да прочете няколкостотин страници, съизмерими с един булеварден роман. Това е така, просто защото Интернет рекламата е малкото чудовище, което придоби гигантски размери в последните двадесет и повече години, откакто първата Интернет реклама пусната като спам, даде старт на бъдещата рекламна епоха.

В прочутото за българския футбол Американско лято – 1994-а година – в Америка, един адвокат решава да рекламира своята адвокатска кантора с масова мейл атака, доколко е успял само той си знае, с това да увеличи популярността си, само той си знае, но истината е, че от тази година започват да се появяват рекламни банери за алкохолни продукти, бира и т.н. Историците на Интернет рекламата имат несъгласие с така представената информация, защото има и други истории, които могат да се определят като старт на епохата Internet реклама. За втори път в текста я наричаме епоха, защото тя днес бележи огромен процент от начина по-който мрежата функционира. Ако излезем от това, което са официалните канали за реклама в мрежата – то почти всичко е реклама. Дори самите ние се рекламираме, чрез нашите профили в социалните мрежи, рекламираме информацията чрез наши блогове и участие във форуми.

Официалните канали за реклама обаче, бизнес-каналите също са много и са предпочитани за реклама в зависимост от продуктите. Днес можете да направите Интернет реклама ваш продукт, стока, услуга, фирма, стока, компания, реклама на себе си дори, чрез банери ( първите официални рекламни платформи) те се създават по различни стандарти, в зависимост от това, което клиентът им желае. Цели спонсорирани сайтове или промо страници; Adwords – като популярна Google платформа за реклама; рекламни статии в блогове, сайтове и онлайн списания; мултимедийни реклами и видео реклами, поп-ъп изкачащ прозорец с реклама…

Понеже нямате време за губене да се ровите в начините, можете да се консултирате със специалист, който да ви изведе до Интернет рекламата – най-подходяща за конкретния случай, който ще представите като информация.

Adwords реклама

Ако сте дейни в Интернет и търсите начин да се представите в мрежата, да представите продукт, който да бъде качествено и постоянно рекламиран, поне за определен период от време, то услугата Adwords реклама е предложение на Google. Това означава, че в момента, в който ваша услуга, продукт, стока, фирма бъде потърсена в огромната търсачка, вие излизате на мястото, за което сте платили да се появите и начина, по-който да се появите. При Adwords, особеното е, което е много удобно за конкретен вид услуги, че се плаща само при посещение на уебсайта, обаждане и кликване.

Google също рекламира своите продукти, предлага ги на потенциалните клиенти с техните положителни качества, с възможностите, които предоставят, с всички характеристики, които ще са от полза на продукта, който ще бъде рекламиран – като се започне от общите неща и се влезе в детайли. Общите неща в една Adwords реклама, засягат привличането на повече потребители които да идват при вас, да се обаждат, да се интересуват от вашите продукти или услуги; да насочвате рекламите си към потребители по локализационни точки и да се появявате тогава когато търсят конкретното нещо, което предлагате.

Предимствата в детайли вече идват с прилагателните думи. Това са характеристиките, които са свързани конкретно с услугата Adwords реклама: клиентите на услугата получават точна и статистически подбрана измеримост свързана с това, колко сте забележими и процента на кликвания. Адекватна отчетност за абсолютно всичко, което се случва в реално време с рекламата ви. Постоянната оптимизация на рекламата от гледна точна на добавяне на ключови думи – пусково време, паузи, рестарт на кампанията – всичко това идва директно с услугата Adwords.

Сега когато имате повече информация относно този вид реклама и ако се чувствате достатъчно неопитни, за да го направите сам, може да се възползвате от услугата на специалисти, които да направят Adwords рекламата, отличен инструмент за показване на вашия бизнес, на мястото на което живеете, в страната, по света – в зависимост от това, което искате.

Facebook реклама 

Ние направихме Марк Зукърбърг звезда, с начина по който използване неговата социалната мрежа, а той ни даде възможност за реклама – Facebook реклама. Но на каква цена? Какви са възможностите за реклама във фейсбук, скъпо ли струва, променят ли се правилата често, ефективно ли е? Много въпроси под една питанка! Много е трудно да си отговорим сами на тези въпроси, особено в детайли, когато познаваме фейсбук предимно като социална мрежа, където поставяме снимки, говорим с приятели, познати и непознати и т.н.

Нека погледнем малко статистика, тя ще очертае рамките, в които настоящата facebook реклама се позиционира. Първо, трябва да се знае, че с всяка година, все повече се увеличават парите за реклама в социалните медии като цяло. Те стоят редом до традиционни най-популярните канали за реклама, а това, че тенденцията продължава години наред, превръща Facebook рекламата в традиционен начин за реклама. Тя е водещата медия от така наречените социални мрежи от гледна точка на предпочитанията за реклама.

Първоначално фейсбук рекламата се създава като възможност за много хора, да изработят своите методи, така че да създадат своя ефективен начин на представяне чрез точно този канал. В последствие обаче лицата, които стоят за огромната социална медия, започнаха да разработват продукти, които да оптимизират услугата Facebook реклама. Дори днес, в тази година, с развитието на технологиите, от фейсбук сами се рекламират като удобен, ефективен, ефектен и страхотен начин за реклама пред милиарди от потребители. Естествено това се прави с цел да се инвестира във Facebook рекламата, което ще донесе приходи на компанията. Но същевременно ще премахне много от неудобствата за другите начини на реклама в Интернет.

Всичко това зависи от клиента, той може да предпочете да се реализира в Интернет, като избере един от многото начини за реклама на своите продукти или услуги. Социалната мрежа фейсбук е само един от начините. Направете си собствено проучване какво да изберете и ако се насочите към Facebook рекламата, то това значи, че там сте видели, най-добрата възможност.